Hein, Tom, Ik en Adriaan

Hein, Tom, Ik en Adriaan

zaterdag 20 juli 2013

Vierdaagse

Volgens verschillende media bronnen zou deze editie van de vierdaagse van Nijmegen wel eens een hele zware kunnen worden. Erg mooi weer, met temperaturen van boven de 25 graden. Veel zon en zo goed als windstil... Er werd gewaarschuwd; 'drink voldoende water en ga luchtig gekleed op pad'. Maar geld dat ook voor ons?

Blijkbaar niet. Wij moesten vanmorgen al vroeg in de ochtend in vol ornaat aantreden. Nou was het vanmorgen vroeg nog niet zo heet, dus ons pak was nog wel te hebben. Vanuit de parkeerplaats, een stukje buiten Linden, liepen we al blazend, tussen de wandelaars door, naar onze bekende stek. Daar stond een hele mooie tent met laag podium voor ons klaar. Op het podium, gelegen in een bocht, konden wij de wandelaars goed zien aankomen. De één nog kleurrijker gekleed dan de ander... Ook bekende!! Niemand minder dan Sieneke en Sinterklaas in zomer tenue passeerde onze muzikale noten.

De sfeer zat er meteen al in. De stroom wandelaars en toeschouwers werd steeds groter. De muzikanten en onze trommelaars werden steeds fanatieker en gingen steeds sneller en harder blazen en slaan. Vooral bij de 'Bomische Polka Perle' werden ze echt wild... Ook zonder bier kan het een feestje worden.

Tot een uurtje of twaalf hebben we gespeeld, daarna stelde we ons op in rijen van vier om richting de broodjes en de soep te lopen. Met muziek en met jas! De temperatuur was inmiddels flik opgelopen. De laatste minuten van ons optreden waren daarmee wel de vochtigste.... Iemand riep 'mijn isolatie pak begint te lekken'! We waren dus behoorlijk gelukkig toen we met ons broodje en soep in de schaduw van een grote boom zaten.

Het was een leuke, gezellige dag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten