Hein, Tom, Ik en Adriaan

Hein, Tom, Ik en Adriaan

zondag 9 juni 2013

Repetitie 9 juni

Toen ik vanmorgen in de kazerne aankwam was het maar stilletjes. Nog niet zo veel muzikanten waren aanwezen. En die er waren stonden maar een beetje koffie te drinken. Zullen we wel of niet gaan repeteren. Natuurlijk wel!! Daar komen we toch voor.

De trommelaars waren inmiddels al buiten gaan staan, behalve Pierre. Die had zo'n last van zijn rug dat hij zijn eigen trommeltje niet naar buiten kon dragen, ik wilde hem best helpen, maar Jaap was me net voor. Doordat de blazers nog steeds stonden te onderhandelen over wel of niet spelen, had ik me even aangesloten bij de trommelaars, op verzoek van Pierre. Hij wilde me graag laten voelen hoe het is om dieptrom te spelen. Dat valt best mee! Best te leren, lijkt mij. Als ik ooit, om wat voor reden dan ook, niet meer kan blazen, ga ik bij de trommelaars... ;-)

Had ik net één nummer mee staan trommen, word ik naar binnen geroepen, 'we gaan beginnen'!

We begonnen deze repetitie met een simpel inspeel marsje. Vraag me niet meer welk marsje, ik weet het al niet meer. Daarna verscheen een nieuw nummer op de lessenaar. "Borsicka-Polka". Hé, dacht ik, dat ken ik. Dat heb ik jaren geblazen met het bedrijfsorkest waar ik meer dan 20 jaar lid van ben geweest. Dit nummer heeft zeker 15 jaar in ons programma gezeten. Ik kreeg nu wel een andere partij dan ik toen speelde, volgens mij. Ben na thuiskomst eens gaan zoeken of ik dit nummer nog ergens had. Ja dus. Maar nu blijkt dat ik toen twee verschillende partijen door elkaar had gespeeld. Dat gebeurde wel vaker daar. Geregeld liet onze dirigent mij halve klarinet partijen meespelen, als hij een paar riedeltjes miste. Ik zal dit geplakte partijtje volgende repetitie eens meenemen. Misschien klinkt het bij het TKOS ook wel aardig.

Voor de pauze zaten wij binnen. Jos is met vakantie, dus Jaap nam de leiding. Verschillende nummers werden doorgenomen. Ook nummers die we nog niet zo vaak gedaan hadden: Arosa Mars en Miami. Die liepen al best aardig, met de muzikanten die er nu waren. Echt heel moeilijk zijn ze niet, maar voor ons optreden van 19 juli (vierdaagse) hebben we nog maar één repetitie. Er moet nog wel wat aan gesleuteld worden, en met andere erbij, die er nu niet waren, hoop ik dat één repetitie genoeg is om toch een beetje goed voor de dag te komen... aan mij zal het niet liggen, hihi.

Na de lunch zetten we de repetitie buiten voort. Jaap had vooraf even gecontroleerd of de zon niet te fel was, de wind niet te stevig en de windrichting gunstig... Zijn conclusie: "Uitstekend buitenspeelweer". De temperatuur was idd prima, maar de wind had hij toch een beetje te optimistisch  ingeschat. De muziek stukken vlogen nog net niet om je oren, ze moesten wel regelmatig "gevangen, en of "opgevangen"worden... Een keer blies de wind mij hele map van mijn lessenaar.
De trommelaar waren inmiddels bij ons aangesloten. Nee, eigenlijk waren wij bij hun aangesloten, want zij zaten al buiten... Met de drummers erbij klink het toch al snel een stuk voller.
Rond twee uur vonden we het wel welletjes. Frans en Heiny waren, na de pauze, de enige trompetten, dus die hebben extra hard moeten werken.

Ik heb een flimpje gevonden van de Borsicka Polka. Was wel even zoeken naar een versie zonder zang... KLIK HIER

Geen opmerkingen:

Een reactie posten