Hein, Tom, Ik en Adriaan

Hein, Tom, Ik en Adriaan

zondag 26 mei 2013

Repetitie 26 mei 2013

Rotterdam/Overschie


Volgens mij loop ik drie repetities en twee optredens achter met schrijven.... Tja, soms heb je daar geen tijd of geen zin in... tot vandaag.. beide.

Korte samenvatting:
7 april; Culemborg (was ik niet bij, dus weet daar niets over te schrijven. Korter kan bijna niet)
4 mei; Dodenherdenking in Rotterdam/Overschie. Daar was ik wel bij. Het was een lange maar erg leuke dag. We hebben veel gespeeld. Op de algemene begraafplaats Hofwijk in de Grote Kerk en op de binnenplaats van museum Oud Overschie, waar we na sluitingstijd konden eten. 's avond speelde we nog bij het algemeen monument. Rond 20.45u waren we klaar en konden we naar huis.

Opkomst dag 26 mei
Repetitie 14 april
Gisterenavond was het nog niet helemaal zeker of ik wel naar de repetitie kon. Mijn echtgenoot was dit weekeind erg druk met licht en geluid. Wat doen we dan met onze dochter? Zo kon niet naar haar vriendinnetje en ook niet naar een andere vriendin. Die hadden het allemaal druk met de Heilige Bloedprocessie in Boxtel, ook op deze dag. Zelf vond ze dat ze best thuis kon blijven... Bijna twaalf, dus laten we dat maar proberen. Broer Jaap van 19 was ook thuis, dus die zou ook een oogje in het zeil houden. Toch ga je dan als moeder niet helemaal gerust op pad, maar het is allemaal goed gegaan hoor.

Voordat we met de repetitie konden beginnen waren er wat onenigheden over waar we nou eigenlijk konden gaan zitten. In het zaaltje achter in of toch in de grote zaal, waar ook een paar mensen zaten van het inloophuis. We kozen voor de grote zaal, want in de achterzaal was het wel heel erg kaal. De ego vloog je om de oren. Dat deed al zeer als er één muzikant bezig was...

Veel geblazen vandaag. Verschillende nummer goed doorgenomen. Maar waarom altijd zo hard? Dat vraag ik me iedere keer weer af... en toe ik het dirigeerstokje van Jos kreeg, nam ik de kans waar en stelde mijn vraag... en warempel! Ze kunnen het wel! Met iets meer sterke verschil, klikt het toch een stuk beter!    

Geen opmerkingen:

Een reactie posten