Hein, Tom, Ik en Adriaan

Hein, Tom, Ik en Adriaan

maandag 10 december 2012

Wie had dat kunnen bedenken...

Dik twee jaar geleden gingen zes Boxtelse muzikanten eens kijken bij het TKOS, of dat iets zou zijn. Ik had er eigenlijk geen zin in; wie wil er nou in een korps dat in legerpakjes rondloopt, vind ik tijdens carnaval ook altijd zo belachelijk 'tis hier geen oorlog! En dan die naam, "Ouwestomp"!?!?! Maar goed ik werd overgehaald en ging braaf mee... We sloten ons aan bij dit gezelschap en bliezen onze partij mee. Een van ons had het al snel gezien; 'wat een chaotische bedoeling, 'Dit is niets voor mij! En toen hadden we er nog vijf. Eén van deze vijf sloeg met links in plaats van rechts en daar kon hij geen verandering in brengen. Toen waren er nog vier. Eén daarvan was de vrouw van de vorige en had weinig trek om door te gaan. Zo hadden we er nog drie... Dat ging lang goed, tot dat twee van deze drie, inzagen dat ze wel heel vaak af moesten zeggen. Vakantie en andere bezigheden stonden in de weg, en zo was er nog maar één! Ik! Die ene die het eigenlijk niet zag zitten...

Afgelopen zondag repeteerde we achter, bij het podium. De trommelaars op en de blazers net voor het podium. Beetje krap, maar gelukkig was er niet iedereen. Net 50% ! Bedroevend, natuurlijk!
We begonnen de repetitie met Swinging on the street, om daarna wat af te stemmen en te vervolgen met het zeer deprimerende 'Bruckner-choral'. Tjonge tjonge, wat een succes nummer... Super simpel, asge maar goed telt, en nog kwamen we er maar moeizaam doorheen. Gelukkig gebeurde er genoeg op het podium om de 'wachttijd' te dode. Jaap vloog als engeltje bijna het podium af, een fles wijn werd gevonden en nog meer attributen van de toneel vereniging kwamen voorbij. Prima voorstelling!

Gelukkig speelde we na de pauze nog wat interessantere nummers. Ook een aantal nieuwe nummers werden uitgedeeld: Corona, Blaze Away, Miami en Arosa Mars. Dat vind ik nou leuk! Je krijgt een nummer voor je neus, nooit geblazen en nooit van gehoord, aftellen en blazen maar en dan ook nog onder aan eindigen... De saxen dan.... volgende maand kennen we ze foutloos! Voor deze nummers wil ik mijn sax thuis ook wel even uit de koffer halen.

Buiten spelen had geen zin. Het was bar en boos buiten. Natte sneeuw, regen en veel wind.

Tot 13 januari... Mag ik iedereen, die de moeite neemt om tot onderaan mijn verhaal te komen, prettige dagen een een goed Nieuwjaar wensen? Bij deze!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten