Hein, Tom, Ik en Adriaan

Hein, Tom, Ik en Adriaan

zaterdag 8 september 2012

Schoonhoven/Delft

Het was vandaag een warme dag, om muziek te maken met het TKOS. De pakken zijn heerlijk bij -10. Het was nu zeker 35 graden warmer! Ondanks de voor stress hebben we toch een goed optreden gegeven. Jammer, echt jammer dat er zo veel leden er niet waren. Een aantal hadden pas een paar dagen van te voren afgezegd. Dat was natuurlijk helemaal niet lollig en Wim raakte hierdoor behoorlijk uit zijn doen. Dat was dus de voor stress, maar die had ik ook een beetje.

Irma en Paul konden niet dus moest ik alleen vanuit Boxtel. Dat zag ik helemaal niet zitten. Wil best een eind rijden, geen probleem, maar niet in mijn eentje. Verschillende mensen van het korps had ik gemaild of gebeld, of ik misschien mee kon... De één ging niet, de ander had al een auto vol en weer een ander ging alleen heen... Jeetje wat nu. Gelukkig kwam Johan met de perfecte oplossing!! Ene Hennie ging ook vanuit Boxtel! Ik kende deze man helemaal niet, maar wilde de gok wel wagen om bij hem in de auto te stappen. Om 10 voor 8 reden we aan, dan komen we zeker op tijd. De reis begon al goed. De A2 was tussen Vught en Den Bosch afgesloten, dan maar een stukje door Den Bosch en dan de snelweg weer op. Schoonhoven was verder goed te vinden, de afgesproken parkeerplaats ook. Als een van de eerste waren wij aanwezig, gelukkig kregen we in de fabriek kantine(tje) koffie aangeboden en toen was het wachten op de rest...

Toen eindelijk iedereen aanwezig was vertrokken we naar Schoonhoven centrum. Bij het water moesten we zijn. De inwoners vierden hun vijfde rivierendag. Nu ken in dierendag, vader en moederdag, maar van rivierendag had ik nog nooit gehoord.... Gooien ze dan kadootjes in het water? Na een tweetal toespraakjes en vijf stoomfluiten was het feest geopend. Met muziek liepen wij daarna een ronde door dit mooie dorp. overal was wat te doen. Een gezellige boel, leek mij, maar even stoppen om rond te kijken zat er niet aan. Jaap liet ons goed doorlopen.

Terug bij de auto's moesten we, na het nuttigen van ons lunchpakketje, meteen door naar Delft. De tijd was best krap en het was toch een behoorlijk eind rijden. In Delft aangekomen konden wij de parkeergarage die ons aangegeven was, niet vinden. Na een aantal keer heen en weer gerij zetten wij de auto maar bij het ziekenhuis. Gelukkig zagen we daar meer groenen pakken... Op de startplaats van de streetparade bleken we een aantal mensen te missen. Inmiddels was het al ver na enen, dus en stress en de hitte werden steeds heftiger. Net op tijd kwamen de vermisten aangehold, ze zaten vast in de parkeergarage...

De streetparade was geweldig!! Veel publiek aan de kant en een hele hoop prachtige korpsen om ons heen. We vielen op... ;-) Gelukkig werd ons aanwezigheid gewaardeerd, ook al liep de muziek niet altijd even vlekkeloos. Soms werd er niet ingezet en soms werd er ingezet op plekken waar je dat beter niet kon doen.

 Al met al vond ik het een geslaagde dag!  FILMPJE!! en nog een FLIMPJE!! 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten