Hein, Tom, Ik en Adriaan

Hein, Tom, Ik en Adriaan

zondag 8 juli 2012

Opkomstdag 8 juli 2012


Voor deze opkomstdag konden we niet in de Isabel kazerne terecht. Door het noodweer zou het gebouw op instorten staan!! Een boom zou bovenop het gebouw terecht zijn gekomen en door het vele regenwater zou het hele gebouw blank staan… beetje overdreven. Na inspectie van Wim en Pierre zit er alleen een gat naast de DAF truck. Als die truck niet wegzakt valt het instortingsgevaar best mee. Maar goed, we moesten uitwijken. Gelukkig stelde Adriaan zijn winkel in Waalwijk tot onze beschikking. Fietsen aan de kan en we konden daar best met ons alle zitten. We moesten wel een eigen stoeltje meebrengen. En dat gaf best een leuk camping gevoel… 

Vanuit mijn vakantie adresje, zeker 10 min fietsen van mijn huis, reed ik vanmorgen behoorlijk vroeg richting Waalwijk. In mijn eentje, Irma en Paul zitten op de camping in Duitsland en konden niet komen. Te ver weg… oef, en ik dan? Haha, voor mij was het nog net wat dichterbij.

In Waalwijk aangekomen nestelde we ons neer in de fietsenwinkel. Het paste prima en iedereen was goed gestemd. De instrumenten minder… De thee smaakte heerlijk! We konden zelfs kiezen uit zes soorten!! Heerlijk, nog nooit zo veel thee gedronken op één repetitie dag. Jos was er niet, dus probeerde Jaap ons in toom te houden. Dat lukte niet altijd. Tjonge jonge, een kippenhok is er niets bij. Toch wisten we ons behoorlijk door onze muziek te werken. Maar oei oei, mijn oren teuten nog! Wat ging dat hard. Niemand heeft gemerkt dat ik op een gegeven moment een ander nummer aan het blazen was…. Mijn ‘roodborstje’ kwam er niet bovenuit.

Na een korte pauze kregen we een eet pauze. Iedereen met broodtrommel op schoot. En toen dat op was kwamen de hapjes!! De grote schaal met mini snacks, smaakte goed. Bassie, de broer van Andriaan, die na latere informatie toch geen Bassie bleek te hete, zorgde ervoor dat het koffie/thee apparaat steeds met water werd bijgevuld. Daar had ie een dagtaak aan, de koffie en thee was niet aan te slepen.

Met muziek de straat op, leek ons geen goed idee. Niet alleen door het slechte weer, het bleef maar regenen. Arme rokers… als je net tegen het winkelpand ging staan werd, je niet nat.
Iets voor twee uur hielden we het voor gezien.  Gelukkig, want vele oren stonden op springen volgens mij. Het was een gezellige dag, beetje te gezellig, volgens mij. Prima locatie, maar hopelijk volgende keer weer in de Isabel Kazerne.

20 juli optreden tijdens de vierdaagse. Kan er helaas niet bij zijn, wens iedereen heel veel plezier en hopelijk mooi weer. Tot de volgende repetitie. 

Meer foto's zijn hier te vinden.

1 opmerking:

  1. Nou wat Pierre en Wim zeggen in dat stukje dat het wel meevalt is niet waar. Ik ben afgelopen donderdag 5 juli in de hal zelf geweest onder begeleiding. Ook heb ik een keurings-rapport gezien en als je dat inkijkt valt het echt niet mee. Er is gevaar 4 meter vanaf de buitenmuur dat je er door de ondergrondse wegspoeling van zand plotseling wegzakt. Op zich lijkt het veilig maar omdat het geen gestorte betonnen vloer is maar een vloer die bestaat uit losse stenen is het extra gevaarlijk en bedrieglijk.

    BeantwoordenVerwijderen