Hein, Tom, Ik en Adriaan

Hein, Tom, Ik en Adriaan

donderdag 26 april 2012

21 en 22 april

Eindelijk even tijd om mijn blog bij te werken. Ik kan mijn 'fans' niet blijven teleurstellen...

Op zaterdag 21 april bezochte we met het TKOS voor de tweede keer de Veteranen dag in Zwijndrecht. We moesten ons al vroeg verzamelen bij het gemeentehuis van Hendrik ido Ambacht, waar we een kopje koffie met koekje kregen aangeboden. De kersverse burgemeester van die plaats was er ook en gaf ons beleeft een handje... Toen we allemaal present waren mochten we ons neder zette in speciaal geregelde militaire voertuigen, die ons naar Zwijndrecht brachten. Super comfortabel en zeker niet te warm kwamen we op de plaats van bestemming. De chauffeur reed echt niet te hard en de rem werd bij iedere bocht behendig en gecontroleerd in gedrukt.

Opgesteld in rijen van vier, liepen we vervolgens al blazend naar het gemeentehuis van Zwijndrecht. We werden even opgeschrikt door een naderende ambulance, die ons met loeiende sirene via het fietspad passeerde. Bij het gemeentehuis aangekomen stonden de veteranen en ander 'belangrijk' volk ons op te wachten. Na een toespraak, het Wilhelmus, een coraal en een verfrissende regenbui mochten we naar binnen. Daar kregen we een lekkere bak koffie (die schrijf ik wel, maar ik lust helemaal geen koffie) ... of thee (ja, heerlijk) met een petitfourtje in alle kleuren. In de rechter zaal zaten de genodigde, de veteranen en andere gasten. In de linker zaal zaten wij.  Via een grote luidspreker konden wij, of we nu wilde of niet, alles volgen wat er in de rechter zaal gebeurde. Met het gevolg dat we elkaar amper konden verstaan...

Na een heerlijk Indisch buffet, mochten we ons met volle buikjes weer opstellen in rijen van vier. De reis ging dit keer richting winkelcentrum "Walburg". Jaap lijden ons vakkundig dwars door het winkelcentrum, wat soms een beetje passen en meten was, zeker als je ineens tegen een doodlopende weg botst. Draaien in een veel te smalle weg met reclameborden is een hele klus. Ook dat brachten we goed af, er vielen geen gewonden. De muziek klank behoorlijk hard door het winkelcentrum, iedereen moet ons gehoord hebben! Ik zag sommige mensen, voornamelijk kiene kinderen, hun oren dicht houden? Niet mooi?

Na dit muzikale optreden liepen we weer terug naar het gemeentehuis waar de militaire voertuigen ons weer op stonden te wachten. Instappen en terug naar Hendrik ido Ambacht. De terugreis verliet weer net zo comfortabel als de heenreis. De rotonde werd misschien iets te scherp ingezet en na een rem poging konden er ineens 10 mensen meer in onze wagen, kwamen we toch enigszins gebroken aan... 

Over het algemeen vond ik dat we ons best hebben gedaan. Het klonk niet altijd even zuiver en misschien ging het in het winkelcentrum echt wel te hard, maar een gezellige dag was het zeker.

De dag hierna, zondag 22 april, mochten we weer aantreden. Dit keer in ons eigen clubgebouw "De Isabel" kazerne. We bestaan 10 jaar, en dat hebben we gevierd met een openbare repetitie. Tot 12 uur duurde deze dag voor ons. Na het eten moesten verschillende muzikanten al weg. De delegatie uit Boxtel vertrok ook na het eten. Mijn zoon Jaap werd die dag 18, dus dat kwam mij eigenlijk wel goed uit.

Zo dit was het dan wel weer... gauw terug naar andere zaken. Morgen fotograferen tijdens een lindjes huldiging in Tilburg.

Voor foto's van Zwijndrecht, klik hier.
Voor een filmpje, klik hier.
Voor nog een filmpje, klik hier. (tijdens dit filmpje zien je ons wel, maar hoor je ons niet. Vonden de makers waarschijnlijk beter...)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten