Hein, Tom, Ik en Adriaan

Hein, Tom, Ik en Adriaan

zondag 8 januari 2012

Repetitie 8 januari

23-10-2011

Een aantal maanden niet op dit blog geschreven. Reden: Verschillende... Als eerste, te weinig tijd. Tja, soms heeft een mens andere dingen te doen dan verhalen schrijven die bijna niemand leest. Andere reden: Er is de laatste tijd een hoop gebeurt bij het korps waar ik geen woorden voor heb. Ik ga er ook geen verslag van doen... Ik probeer vanaf deze maand weer maandelijks verslag te doen over de Boxtelse leden van het korps en wat mijn bevindingen zijn. 

Sinds twee maanden staat Jos voor de blazers en Jaap voor de trommelaars. Jaap is ook onze nieuwe Tambour-maître. Altijd leuk en handig zo'n stokzwaaier voorop, die de boel een beetje bij elkaar probeert te houden. Lukt hem aardig, moet ik zeggen. Gezien het nieuwe jaar net is begonnen schudden we elkaar eerst de hand met de beste wensen voor het nieuwe jaar.

20-11-2011
Nadat we binnen een aantal nummers hadden door genomen was het al koffie en eet pauze. Jos genoot van een wel verdiende vakantie, dus Jaap nam waar. Jammer genoeg had hij geen enkele directie partij en dan is het best lastig te dirigeren. Toch kwamen we er wonder wel doorheen. Na de lunch, erwtensoep met broodje worst. Echte winterkost terwijl we nog geen echt winter weer hebben gehad. Het smaakte prima, al vonden we de soep een beetje raar ruiken. Als we ziek worden dan weten we waaraan het kan liggen...

Na den eet, gingen we buiten spelen. Zonder muziek, met instrument, zonder harpje, met boekje, zonder muziek, dat was even niet duidelijk, maar toch stond iedereen plotseling met boekje, met harpje én met instrument buiten in de houding! Jaja... Dat had even wat in.
Even wat muziek gemaakt en geoefend met de Tambour-stok. Jammer dat we die achterin niet zagen. We reageerde dus een beetje laat, wat weer niet de bedoeling was natuurlijk. We liepen ook in rijen van drie i.p.v. vier. Zo wordt de stoet langer en zien de kleintjes die achteraan lopen de stok niet meer.

8-1-2012
Na dit geblaas gingen we weer naar binnen om ons instrument weg te leggen, om daarna weer naar buiten te gaan en wat oefeningen te doen met het exercitie peloton. Dat ging best goed, al zeg ik het zelf. Ze hadden wel stevig de pas er in, dat weer problemen opleverde voor diegene onder ons, die niet over al te langen benen beschikken...  En als ze ons dan ook nog laten huppelen... tja, probeer dan nog maar eens serieus te blijven. Ook leuk; de kinderen van het asielzoekerscentrum vonden het allemaal prachtig en liepen keurig achter ons aan.

Helaas moest de delegatie uit Boxtel om kwart voor twee weg. Wat er daarna gebeurde kan ik u niet vertellen. Om twee uur zetten Paul en Irma keurig voor de deur af in Boxtel. Het was weer leuk, volgende keer zijn we er weer.

Nog even een melding; Wil, die heel even de delegatie uit Boxtel kwam versterken heeft besloten toch maar geen lid van ons korps te worden... Jammer, Boxtel blijft met drie personen over. Dit is al een hele tijd zo, maar ik had het hier nog niet gemeld.

Foto's van vandaag vind je hier. 
Foto's van 18 dec 2011 vind je hier.
Foto's van 20 nov 2011 zijn hier te zien.
En foto's van 23 okt zijn hier te bewonderen.
Ook zijn er nog foto's van 11 okt te zien, klik hier.
Alle foto's zijn gemaakt door Raymond Kreuger en Pierre Martijn. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten