Hein, Tom, Ik en Adriaan

Hein, Tom, Ik en Adriaan

maandag 27 september 2010

Het begin


Vele jaren, meer dan 20 jaar, speelde ik saxofoon bij de R&B band in Boxtel. Altijd met veel plezier gedaan. Eerst jaren tenorsax, toen een jaartje altsax, dat bleek een vergissing, dus daarna weer tenorsax en de laatste jaren Sopraansax gespeeld. We repeteerde iedere dinsdagmiddag en traden op, tijdens recepties van werknemers van Rexroth, waar deze band een onderdeel van was. In mei 2010 kregen we te horen dat we niet meer nodig waren (en dat na 25 jaar!!). We zouden niet meer passen in deze tijd... Jammer, maar de kraan gaat dicht! Daar moesten we het dus mee doen.

Gelukkig mochten we ons bestaan wel op een leuke manier afsluiten, het was ten slotte ons zilveren jubileum!! We organiseerde een leuke dag vol muziek, eten en drinken in "De Spoordonkse Watermolen" te Spoordonk, gemeente Oirschot. Gezellig was het zeker en het was prachtig weer, dus we speelde voor een vol terras lekker buiten. Na het officieel programma kletste we nog uren na. Hoe nu verder, want stoppen met muziek maken wilde we niet! Sommige onder ons besloten wel te stoppen of het roer om te gooien en heel wat anders te gaan doen. Zes muzikanten, waaronder ikzelf, besloten om wat anders te gaan zoeken. Vijf van de zes speelde buiten de R&B band al in andere muziekgezelschappen, maar toch wilde we er wat bij gaan doen.

Foto boven: Groepsfoto van de R&B band, genomen tijdens ons laatste optreden in Spoordonk. Meer foto's vind je hier.

En verder

Arno, onze drummer was al een keer gaan kijken bij de "Ouwestomp" in Vught, een Militaire drumfanfare in legerpakjes... Het zei me totaal niets... De naam stond me niet aan en de pakjes al helemaal niet... Maar na wat aandringen, rondgekeken te hebben op internet, filmpjes, de site bekeken, ben ik toch mee gaan kijken. Op zondag 29 augustus 2010 was onze eerste ontmoeting met de mannen én vrouwen (hoofdzakelijk mannen) van de Ouwestomp. Ik moet zeggen, het viel me reuze mee... Haha. Sterker nog: Het was echt leuk!!

Op verzoek hadden we alle zes ons instrument meegenomen zod
at we meteen mee konden repeteren. Een zestal marsen en het Wilhelmus staat op het programma. Niet echt moeilijk om te blazen, maar tijdens optredens moeten we er ook nog mee lopen! Dus moeilijk zat, na mijn idee.
Is toch altijd behoorlijk zwaar; lopen en blazen tegelijk!

Bij de Ouwestomp waren ze zichtbaar blij met de komst van drie alt-saxen, één tenor-sax, één bas en een tamboer. Het korps bestaan uit verschillende trommels en verschillende blazers, maar saxen hadden ze nog niet zoveel. Alleen een sopraansax konden ze niet gebruiken. Pas niet in een drumfanfare. Jammer, want dat is toch het instrument waar ik het liefst op speel. Gelukkig heb ik mijn tenorsax nooit verkocht, dus heb ik die maar weer eens uit het stof gehaald...

Na de repetitie kregen we allemaal een pak mee naar huis...
Dit schrijf ik nu heel snel, maar dat ging bij het uitdelen niet zo snel hoor... Verschillende broeken, bloezen en jasjes werden gepast. Ook de schoenen (kisten!) horen daarbij. En als er dan vier dames roepen "maat 39"... Wordt het lang zoeken...
Toen we allemaal een passend pak hadden, waren we weer anderhalf uur verder... Dat vonden we niet zo erg, het was eigenlijk wel lollig!

Foto: genomen tijdens onze eerste repetitie bij de Ouwestomp

Geen opmerkingen:

Een reactie posten